Holistic makeup artist uddannelse

En uddannelse som forbinder skønhed med sundhed og trivsel, og derfor bliver makeupoplevelsen fordybende og nærende på alle niveauer.

 

Hos Take A Look klinikken stræber vi efter at vejlede dig til at mestre både kunsten inden for skønhed og de fundamentale principper for sundhed og trivsel.

En holistisk makeup artist uddannelse hos Take A Look består af tre hovedmoduler. Disse moduler omhandler forberedelse af huden før påføring af makeup, teknikker til påføring af makeup og integration af helbredende metoder. Formålet er at inkorporere principperne for holistisk sundhed og skønhed i kunsten at lægge makeup. Der er også mulighed for at tilkøbe tillægsmoduler.

En holistic makeup artist udvikler følgende kompetencer:

 • analysere hustyper og hudstilstand
 • rådgive om hudpleje og hudplejerutiner 
 • lægge naturlig og festlig makeup med sund tilgang til veganske, skånsomme makeup- og hudpleje produkter
 • skabe en afslappende og helbredende atmosfære under makeupsessionerne ved hjælp af aromaterapi og basic healingsteknikker

Vores uddannelse og kurser er åbne for alle, uanset om du er nybegynder eller professionel og ønsker at forfine dine færdigheder. Vi tilbyder fleksible tidsplaner, der passer til  liv, så du kan forfølge dine passioner på dine egne vilkår.

Holistic makeup artist uddannelsen gennemføres i samarbejde med Marie Juel fra Akademi Rosendalen. Marie Juel er Makeup Artist, og udover det, har hun 25 års erfaring inden for Zoneterapi, A.L.T og bindevævsteknik, og har siden 2019 undervist i bindevævsteknik og A.L.T.

Holistic Makeup artist uddannelsen inkluderer:
 • Hudpleje og alternative ansigtsbehandlinger

  Undervisning om hudens struktur og funktion og betydningen af at anvende økologiske hud- og makeupprodukter. Traditionelle samt Alternative ansigtsbehandlinger som Ansigtsmassage (A.L.T delvis) ansigtszoneterapi, cupping, gua sha og ansigtsyoga.

 • Skønmakeup

  Undervisning i brugen af naturlige og økologiske makeupprodukter, der er skånsomme for huden og miljøet. Undervisning i grundlæggende makeup-applikationsteknikker såsom foundation,concealer, øjenmakeup, læber m.m.

 • Helbredende teknikker og energiarbejde

  Introduktion til helbredende teknikker og energiarbejde såsom Gaia healing, chakra-afbalancering, der kan integreres i makeup-sessioner for at fremme indre balance og trivsel.

 • Tillægsmoduler

  Hårstyling, Bryn&Vipper&Lashlift, Neglelære - Gel polish, SFX – Special effects

” Uanset om du drømmer om at starte en karriere inden for skønhedsbranchen eller ønsker at forbedre dine professionelle færdigheder, så er Petra fra Take A Look klinik og Marie fra Akademi Rosendalen dine partnere på en spændende rejse.”

Indhold & Priser

Holistic Makeup Uddannelse

Hudpleje  
Undervisning om hudens struktur og funktion og betydningen af at anvende økologiske hud- og makeupprodukter.

 • Traditionelle ansigtsbehandlinger 
  Grundlæggende hudplejeteknikker for at opnå en sund og strålende hud inden makeup-applikationen. 
 • Alternative ansigtsbehandlinger 
  Ansigtsmassage (A.L.T delvis) ansigtszoneterapi cupping, gua sha og ansigtsyoga 

Skønmakeup (teoretisk & praktisk del)

 • Undervisning i brugen af naturlige og økologiske makeupprodukter, der er skånsomme for huden og miljøet. 
 • Undervisning i grundlæggende makeup-applikationsteknikker såsom foundation,concealer, øjenmakeup, læber osv.
 • Teoretisk del
  Ansigtsformer
  Hudtyper
  Farvelære
  Produkttyper
  Pensler og kontraindikation

 • Praktisk del
  Dag/naturlig makeup
  Aften/fest makeup
  Brudemakeup

Helbredende teknikker og energiarbejde

 • Introduktion til helbredende teknikker og energiarbejde såsom Gaia healing eller chakra-afbalancering, der kan integreres i makeup-sessioner for at fremme indre balance og trivsel. 

Målgruppe erhverv:

Kosmetologer, Kosmetikere, Frisører, Negleteknikere, Hudplejespecialister, Massage terapeuter, Spa-terapeuter, Makeup-artister, Zoneterapeuter, Kropsbehandlere m.fl.


Målgruppe privat:
Nybegyndere: Personer uden tidligere erfaring med makeup, der ønsker at lære grundlæggende teknikker til at anvende makeup korrekt og skabe forskellige looks.

Makeup-entusiaster: Personer med lidt erfaring, der ønsker at forfine deres færdigheder, udforske nye teknikker og lære avancerede makeup-applikationer.

Hårstyling tillægsmodul

Et hårstyling kursus er et tillægsmodul og fokuserer på at grundlæggende teknikker til håropsætning, styling og hårpleje.


Hårtyper og strukturer:
 

 • Undervisning i forskellige hårtyper og strukturer, herunder glat, bølget, krøllet, fint, tykt osv., og hvordan man arbejder med hver type for at opnå ønskede stylingeffekter.

Hårværktøjer og produkter:

 • Lære om de forskellige hårværktøjer og produkter, der anvendes til styling, såsom børster, kamme, hårtørrere, krøllejern, fladjern, hårspray, gel, mousse osv.

Grundlæggende stylingteknikker:

 • Teknikker i håropsætning og styling, herunder glatning, krølning, volumizing, opspænding, fletning, og opsætning af hår i forskellige stilarter.
 
Gel polish tillægsmodul

Et gel polish kursus er et tillægsmodul, som fokuserer på pleje, styling og vedligeholdelse af negle.

 

Anatomi og struktur:

 • Neglens anatomi, herunder de forskellige dele af neglen og deres funktioner. Dette omfatter neglepladen, neglelejet, neglebåndet osv.

Manicure og pedicure:

 • Læring af grundlæggende teknikker til manicure og pedicure, herunder negleklipning, filning, neglebåndspleje, hånd- og fodbade osv.

Påførelse/aftagelse af gel lak

 • Træning i anvendelse af forskellige teknikker til korrekt påførelse og aftagelse af gel polish. 
Special effects SFX tillægsmodul

Et special effekts kursus er et tillægsmodul, hvor man lære at skabe realistiske og fantasifulde special effects makeup-looks til teater, film, tv og andre sceniske produktioner.  

Prostetik og fx-applikation:

 • Undervisning i brugen af ​​prostetiske apparater og protesekits til at skabe realistiske effekter som sår, ar, brudte knogler, og andre anatomiske forandringer.

Materialer og værktøjer:

 • Lære om de forskellige materialer og værktøjer, der anvendes i special effects makeup, herunder latex, silikone, gelatine, falsk blod, makeupbørster, svampe og andre applikatorer.

Special effects makeup-teknikker:

 • Undervisning i makeup-teknikker såsom lagdeling, tørring, våd-mixing, stencilering, og airbrushing til at opnå forskellige effekter som for eksempel forbrændinger, blå mærker og zombier.
Bryn&Vipper&Lashlift tillægsmodul

Et bryn& vipper & lashlift kursus er et tillægsmodul med fokus på farve af bryn og vipper, inkl. retning og permanent vippebuk  (lashlift).

 

Produktkendskab:

 • Forskellige typer farveprodukter og løsninger, der anvendes til farvning af bryn og vipper, samt de ingredienser, der er i dem.

Teknikker til farvning: 

 • Korrekte teknikker til farvning af bryn og vipper, herunder påføring af farve, kontrol af eksponeringstid og fjernelse af overskydende farve.

Brynretning:

 • Dette indebærer at forme og style brynene ved hjælp af forskellige teknikker som voksning eller pincet.

Lash lift: 

 • Lære om permanent vippebuk, som indebærer at bukke vipperne ved hjælp af kemiske løsninger og silikonepuder.

Kunde udtalelser

WICKI A.
WICKI A.Facebook anmeldelse
Læs mere
Petra møder dig med en yderst personlig tilgang og faglig kompetence, som er sjælden. Hun giver sig tid til møde dine ønsker, så der er helt ro og tryghed omkring både dig og den behandling, du vælger. Jeg har både fået lavet negle, bryn, manicure, pedicure, kropsbehandlinger og ansigtsbehandlinger hos Petra, og har været ovenud tilfreds hver evig eneste gang, jeg er gået derfra.
LAURA J.
LAURA J.Facebook anmeldelse
Læs mere
Hos Petra har jeg fået lavet super flotte negle der altid holder som de skal. Derudover har jeg fået farvet øjenbryn og vipper som blev fuldstændig som jeg ønskede mig dem. Hendes hyggelige Take-A-Look klinik oser af velvære, hun laver de bedste behandlinger og så er hun altid i godt humør. Stor anbefaling!
AJAROSE
AJAROSEFacebook anmeldelse
Læs mere
Petra er en utrolig dygtig og behagelig negledame, som trygt og tjekket laver mine negle med shellack hver 3. Uge. Og de holder 3 uger! Jeg får, efter jeg er startet hos Petra, ofte komplimenter for mine negle. Jeg føler mig så feminin med de smukke farver på fingrene🧡. Jeg elsker alt ved Petras nænsomme grundige kreative behandling af mine negle!💜😊💅 Og så er hun bare godt selskab også 💖
ISABELLA L.
ISABELLA L.Facebook anmeldelse
Læs mere
Jeg kommer ofte hos Take-A-Look klinik og bliver altid mødt med et smil af Petra, som er så sød og imødekommende. Hendes ansigts- og kropsbehandlinger skuffer aldrig, og det lashlift jeg fik lavet for to måneders tid siden holder stadig. Jeg får også lavet de flotteste negle hos Petra hver anden uge, og det bliver jeg fortsat ved med. Hun er meget dygtig og formoder altid at lytte til mine forventninger og opnå det resultat, jeg ønsker. Kæmpe anbefaling herfra 😊